Social Laziness دکتر علی نورافشان
روز یکشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۳ ساعت 12:15 دقیقه آقای دُروَش، دبیر علمی °360 در دانشکدهی داروسازی، با اعلام خبر حضور دکتر زهره آموزگار ،فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شیراز ویکی از اعضای کنونی هیئت علمی دانشگاه هاروارد، در آینده ای نزدیک دومین روز °360 را با خبری خوش آغاز کرد.
سپس دکتر نورافشان با دعوت صورت گرفته از سوی آقای فرزام فرهمندنیا، دبیر علمی °360 در دانشکدهی پزشکی، سخنرانی خود را با عنوان "جامعه شناسی تنبلی" شروع نمود.
سپس ایشان با ذکر انواع تنبلی، نمونههایی از ترجیح منافع جمع به منافع فرد، تاثیر قانون گریزی بر روحیهی تنبلی و تعریف "تسویف" و همچنین با اشاره به دردسر به عنوان عامل نوآوری، سخنان خویش را ادامه دادند.
در پایان استاد با طرح سوال "مقصر کیست؟" انگشت اتهام را به تک تک اعضای جامعه اشاره گرفتند و بیان کردند که راه حل برون رفت از این خموری جمعی، تلاش فردی برای تغییر از خود و سپس اطرافیان است.
در پایان پس از تقدیر از آقای دکتر نورافشان، دانشجویان به طرح سوالاتی از استاد پرداختند. اما بدون شک آنچه سخنرانی استاد نورافشان را در خاطرات آمفی تئاتر شماره 2 ماندگار خواهد کرد، جسارتشان در بیان کاستیها و عذرخواهیهای چندبارهی ایشان به عنوان نمایندهی اساتید از دانشجویان بود و به گونهای هوشمندانه به مخاطب القا میشد که گوینده، خود به آنچه میگوید عمل میکند و این خود همان تغییری است که باید از فرد آغاز و به جامعهی اطراف او منتهی شود.